Ik kom bij je koken

Pepijn.

Wie ben ik?

2.2. Pepijn andPICTURES.NL_5112bw

“Mijn liefde voor de kunst van koken en lekker eten is me door mijn vader met de spreekwoordelijke paplepel ingegeven. Het helpen in de keuken als kind en, het niet te vermijden proeven, zijn de kiem voor mijn keuze geweest om kok te worden”

Ik ben Pepijn de Vries, ik woon in Alphen aan den Rijn en heb al meer dan 25 jaar ervaring als (chef)kok in diverse keukens.

Het koksvak in
In 1981 ben ik gestart met de vierjarige consumptieve opleiding De Berkhoff in Amsterdam. Tijdens deze opleiding volgde ik onder meer de vakken Brood, Banket, Koken en Serveren. Het koksvak maakte ik mij eigen bij De Gildevaart in Nieuwegein en via verschillende leerbedrijven. Aansluitend werkte ik bij de volgende restaurants:

Ook heb ik intensief samen gewerkt met een aantal sterrenkoks, een bijzonder inspirerende en leerzame ervaring.

Start van Ik kom bij je koken
Sinds maart 2012 ben ik gestart met ‘Ik kom bij je koken’. Koken is mijn passie, een passie die ik graag deel. Via ‘Ik kom bij je koken’ heb ik de mogelijkheid om in verschillende keukens, met en voor verschillende mensen te koken. Ik vind het belangrijk om te koken met aandacht en op smaak, ik bied dienstverlening op maat en stel de gasten centraal; die moeten vooral kunnen genieten!

Franse keuken
Van huis uit ben ik grootgebracht met de Klassieke Franse keuken, een internationaal gewaardeerde keuken met een lange traditie, die wordt gekenmerkt door een enorme diversiteit aan lokale en kwalitatief hoge producten en ingrediënten.

Leermeester
Naast kok ben ik ook leermeester. Ik vind het leuk om jonge en beginnende medewerkers in de keuken enthousiast te maken voor het koksvak en om zo mijn kennis en ervaring over te brengen.

Ik ben in het bezit van een gezonde werkmentaliteit, ik hou van aanpakken en ben flexibel ingesteld. Daarnaast vind ik het belangrijk om actief mee te denken in de mogelijkheden, bijvoorbeeld de menusamenstelling, het wijnarrangementen of de setting voor het diner. Waarbij je soms buiten de kaders moet durven denken.

Meer over Pepijn op LinkedIN

Wil je kennis met mij maken?

Ga dan naar het contactformulier. Uiteraard kun je ook e-mailen naar info@ikkombijjekoken.nl of bellen op +31 6 28 34 23 84. Ik kom graag bij je langs om kennis te maken en je wensen te bespreken.

Meer over mijn diensten voor:
– Particulieren
– Zakelijke partijen, zoals restaurants en bedrijven